Vakmanschap gebaseerd op jarenlange ervaring en creativiteit

Over ons

Gawa Equipment Connections B.V. is eind 2002 opgericht door Willem Elgersma waarbij de voorletters van zijn gezinsleden het woord Gawa vormen. De activiteiten van Extra Hands Franeker en een afdeling van Hovap Tyco zijn in die periode bij elkaar gebracht onder de naam Gawa Equipment Connections B.V. met als doel een specialisatie te ontwikkelen op het gebied van zuivelbuis, waarmee apparatuur met elkaar verbonden wordt. Daar zijn de woorden “Equipment Connections” ontstaan.

Onze geschiedenis

Gawa is met in totaal 4 personen gestart op het bedrijventerrein de Houkesloot in Sneek. Hier werd een deel van een bedrijfspand gehuurd.

2006 – Nieuwbouw bedrijfspand
Gawa is in 2006 met circa 10 werknemers verhuisd van het bedrijventerrein de Houkesloot naar een nieuw bedrijfsgebouw op het bedrijventerrein de Hemmen in Sneek. Aan het tot dan gehuurde bedrijfspand werd een nieuwe functie toegekend.

2008 – Uitbreiding Magazijn
Na circa 2 jaar werd het nieuwe bedrijfspand te klein om de groeiende orderportefeuille binnen de huidige muren te kunnen realiseren. Daarom is besloten om het bestaande pand uit te breiden met circa 550 m². In de uitbreiding is de expeditie en het magazijn ondergebracht.

2011 – Aankoop naastgelegen bedrijfspand
Tussen 2006 en 2010 heeft Gawa een sterke groei doorgemaakt. Door de combinatie van een sterke groei en het te koop komen te staan van het naastgelegen bedrijfspand is overgegaan tot de koop daarvan. Het totale bedrijfsoppervlak is met circa 1.800 m² uitgebreid tot circa 3.600 m².

2012 – Koppeling beide bedrijfspanden
Uit praktisch oogpunt zijn in 2012 de beide bedrijfspanden aan elkaar gekoppeld en is de situering van het machinepark geoptimaliseerd. Afhankelijk van de lopende orderportefeuille heeft Gawa op het moment een personeelsbestand dat varieert tussen de 25 en 40 werknemers.

2022 – Uitbreiding
Inmiddels zijn we weer uit ons jasje gegroeid en staat de volgende uitbreiding op stapel, op de afbeelding alvast een voorproefje van hoe het er uit komt te zien.