Vakmanschap gebaseerd op jarenlange ervaring en creativiteit

Projecten

Headers Ø506 mm – Nederland Huhtamaki: Leidingsysteem – Zuid Amerika Zetmeel installatie Kyritz – Duitsland Lactose installatie – Killeshandra Ierland
Zetmeel winning uit bonen - Duitsland

Headers Ø506mm - Nederland

Voor een opdrachtgever heeft Gawa T-trekwerk uitgevoerd in een basisleiding van Ø506 x 3 mm. De totale opdracht omvat 24 leidingstukken met een lengte van 6 meter waar in totaal 256 T`s zijn getrokken variërend in diameter van Ø48,3 mm tot 273 mm.

Leidingsysteem - Zuid-Amerika

Gawa heeft voor een klant een leidingsysteem gebouwd waar een dikke emulsie in line secuur wordt gemengd tot een homogeen product met de juiste viscositeit voor een optimale werking van de vervolg stap in de betreffende productielijn. Tevens zijn er injectiepunten aangebracht waarbij additieven in het hart van de leiding geïnjecteerd kunnen worden.

Zetmeel installatie - Kyritz, Duitsland

Voor zetmeelproducent Emsland Stärke GmbH heeft GAWA een nieuwe installatie geleverd om het bestaande productieproces te vernieuwen door een efficiënter productiesysteem gebaseerd op hydrocyclonen.

Lactose installatie - Killeshandra, Ierland

In samenwerking met Vortex SLS heeft Gawa in een hydrocyclone installatie opgeleverd bij Lakeland Dairies. De installatie wordt ingezet om op een efficiente wijze de lactosekristallen af te scheiden uit het weiconcentraat. De hydrocyclone installatie zal de bestaande decanters in het proces vervangen.

Door de aanpassing aan het proces zal het water- en energieverbruik afnemen, zal het rendement van het proces worden verhoogd, de hygiëne van het proces zal verbeterd worden en de kosten voor onderhoud zullen sterk afnemen.

Zetmeel winning uit bonen - Duitsland

Gawa heeft een machine gebouwd waarmee zetmeel uit bonen gewonnen kan worden. In een bestaande productieomgeving werd eiwit gewonnen uit bonen maar het zetmeel werd als diervoeding afgezet. Met de gebouwde machine wordt nu hoogwaardig zetmeel geproduceerd wat gebruikt kan worden in vele toepassingen.