jan 25

Ombouwen Extractie Emslandstärke te Emlichheim

Tags:

In samenwerking met Vortex SLS BV heeft Gawa opdracht gekregen voor het ombouwen van de zetmeelextractie. Het huidige proces met separatoren zal worden omgebouwd naar het efficiëntere proces met hydrocyclonen.

Het project bestaat uit de levering van de gehele cyclooninstallatie (12.960 cyclonen), de 7 buffer tanken en de aanleg van het verbindend leidingwerk. Naast het leveren van de hardware wordt in samenwerking met de opdrachtgever het volledige proces geoptimaliseerd. Een bijzonder kenmerk van de cyclooninstallatie is dat binnen dezelfde installatie zowel zetmeel (hoge capaciteit) van aardappelen als erwten (lage capaciteit) geproduceerd kan worden.

Het project dient in week 30 van 2016 opgeleverd te worden. Na het in bedrijf stellen van het proces zal de installatie per uur 44 ton zetmeel uit aardappelen produceren.